Autosport

De Iceblaster medewerkers hebben hun roots in de autosport en dan met name in de rallysport. En ook in deze tak van sport kunnen wij veel betekenen als het gaat om reinigen met droogijs.

Schoon sleutelen

Gedurende rally evenementen is de mogelijkheid om reparaties uit te voeren slechts mogelijk in zeer beperkte tijd. Het is daarom van belang dat alle delen van de rallyauto goed schoon zijn omdat alleen dan goed gesleuteld kan worden. Tijdens de service doen de monteurs ook altijd een visuele inspectie van de techniek aan de rallyauto en ook dat is alleen mogelijk als alles goed schoon is.

Rebuilden van onderdelen

Achterdiff

Tijdens de geplande onderhoudsbeurten van differentiëlen, versnellingsbakken en motoren is het van essentieel belang dat deze delen schoon in elkaar gezet worden. Aangekoekt vuil door de hoge temperaturen is lastig te verwijderen met reguliere schoonmaakmiddelen en het stralen met zand, glasparels of met soda is vaak ongewenst omdat er langdurig sprake is van restmateriaal. Het stralen met droogijs is voor dit soort toepassingen de ultieme oplossing. Alle restanten van aangekoekte smeermiddelen of pakkingen worden verwijderd zonder enig nadeel.

Verwijderen van autosport livery

Na een schade of bij het veranderen van de stickers door nieuwe of andere sponsors is het verwijderen van de oude livery niet altijd een fijn klusje. Droogijsstralen is de oplossing, waarbij iedere restant sticker en toegepaste lijm verwijderd wordt van de raceauto of rallyauto zonder daarbij schade te doen aan de lak.

Oude pakkingen

Nadat onderdelen gedemonteerd zijn kan het een arbeidsintensieve klus zijn om de oude aangekoekte pakkingen te verwijderen. Iceblaster kan deze eenvoudig verwijderen met droogijsstralen zonder de ondergrond te beschadigen. Eventueel halen we de onderdelen op en brengen we ze terug.

Karting

Karts die gebruikt worden op indoor kartbanen worden snel vies. Vooral het achtergebleven rubber is een nachtmerrie voor de monteurs van indoor karts. Vaak worden allerlei schadelijke chemische middelen gebruikt om de karts op basis van een vast scheme te reinigen. Iceblaster kan op afspraak deze taak uit handen nemen zodat de monteurs dat kunnen doen waarvoor ze zijn aangenomen. De karts kunnen eenvoudig na elkaar gestraald worden en zijn meteen weer inzetbaar, of schoon beschikbaar voor de werkplaats.
Outdoor karts zijn over het algemeen in een uitstekende staat van onderhoud. Maar mocht de kart om een bepaalde reden wat langer niet zijn schoongemaakt, dan is het juist reinigen een helse klus. En juist deze klus nemen wij graag uit handen.

Na offroad wedstrijden

Het reinigen van voertuigen na offroad wedstrijden is niet alleen zeer arbeidsintensief, maar bovendien is het zeer lastig om alle plekken goed schoon te krijgen. Het gebruik van andere straaltechnieken is niet gewenst omdat er straalmiddelen achterblijven. En de conventionele methode met water is op voorhand al uitgesloten door de kans op elektrische storingen.
De oplossing is droogijsstralen. Geen restanten van gebruikte straalmiddelen en geen vocht. Informeer naar de mogelijkheden.

Autosport liefhebbers weten inmiddels de weg naar Iceblaster en maken veelvuldig gebruik van onze diensten.

autosport

Affiniteit met autosport

Wij van Iceblaster bedrijven zelf autosport (rally) en hebben daardoor een voorsprong op onze collega’s. Wij kennen de processen van voertuigen opbouwen, herstellen en onderhouden. Autosporters en bedrijven die actief zijn in de autosport zijn bij ons dus op het juiste adres.