Car detailing

Waar het vroeger bleef bij een poetsbeurt waarbij de lak in de was werd gezet en de ramen werden schoongemaakt, daar gaat de gemiddelde autobezitter tegenwoordig een stuk verder.

Interieur en motorruimte reinigen

Ook het interieur en de motorruimte worden schoongemaakt, waarbij het laatste ook nog eens bijdraagt aan een makkelijker technisch onderhoud en de kans op storingen of pech door vuil aanzienlijk vermindert. Het stralen met droogijs is uitermate geschikt voor het reinigen van skai-, lederen- of stoffen bekleding, dashboards en motorruimtes. Car detailing kan simpelweg niet zonder droogijsstralen.

Droogijs is ├ęcht droog

interieur droogijsstralen

Omdat de bevroren CO2 korrels direct verdampen bij het stralen is er geen sprake van vocht. Stoffen- en elektrische delen van het voertuig worden dus niet nat en zijn ook direct bruikbaar.
Het voertuig zal dus zonder vochtproblemen direct weer starten en u kunt ook direct weer plaats nemen op gereinigde stoelen.
Maar ook de bekleding van de portieren, de kofferbak en de isolatie van de motorkap kunnen worden gereinigd met deze techniek zonder dat ze daarbij nat worden.
Het enige materiaal dat wat lastiger is is schuimrubber. Dit neemt kan bij kortere spuit-afstanden verbranden.

Binnenzijde carrosseriedelen, echte car detailing

Car detailing, binnenzijde carrosserie

Autopoetsers hebben altijd bijzonder veel werk aan het schoonmaken van delen zoals de plek tussen de carrosserie en het portier, of de binnenschermen in de motorruimte.

Bij het droogijsstralen kan er door het ontbreken van vocht gestraald worden tot het gewenste resultaat is behaald.
Bovendien zal het stralen altijd op plekken komen waar een poetsdoek niet of lastig bijkomt. Zo bent u gegarandeerd van optimale reiniging, ook in hoeken die voor andere middelen onbereikbaar zijn.

Kunststof delen

Kunststof delen

Beschadigingen zullen niet verwijderd worden met droogijsstralen, maar de kunststof delen die door de jaren heen vies zijn geworden zullen met het droogijsstralen intens gereinigd worden waardoor ze er vaak weer als nieuw uit zullen zien.

Luchtfilter behuizingen, koelslangen en kunststof beschermkappen zoals binnenschermen kunnen allemaal behandeld worden met deze mooie straaltechniek, zonder dat de delen beschadigen.
Droogijsstralen kan ook zeer veilig worden toegepast op een dashboard, waarbij er absoluut geen risico is op elektrische problemen. Ook wanneer een dashboard aan de onderzijde gestraald wordt.

Cabriolet kap reinigen

cabriletkap

Bezitters van een cabriolet kennen het ongetwijfeld, groene uitslag. Wassen, hoge druk reinigen, groene zeep of speciale middeltjes werken slecht of zelfs geheel niet.

Met droogijsstralen garanderen wij van Icablaster dat uw kap weer als nieuw wordt. En door de diepe reiniging met het droogijs zal het mos ook voor zeer lange tijd niet terugkeren. Het is wel van belang dat u na het droogijsstralen van uw cabrioletkap deze behandelt om deze weer gegarandeerd waterdicht te maken.
Uw merkendealer kan u daarvoor de juiste middelen verstrekken, net zoals de beter gesorteerde autospeciaalzaak.

Iceblaster werkt vooraf

Autopoetsers weten al lang dat het reinigen van de bovenstaande delen lastig en vooral arbeidsintensief is. Daarom nodigt Iceblaster deze groep dan ook graag uit. Voor doorlopende afspraken komen we graag langs om afspraken te maken uiteraard.

In Amerika is car detailing al uitgegroeid tot een serieuze branche.