Carrosserie ontlakken

Een goede restauratie begint bij de carrosserie. Zwakke plekken dienen zichtbaar gemaakt te worden zodat ze kunnen worden aangepakt.

Volledig ontlakken

Om bij een restauratie goed zicht te krijgen op de te verrichten werkzaamheden is het belangrijk dat de carrosserie geheel wordt ontdaan van alle aanwezige materialen. Ook de lak zal moeten worden verwijderd.

Samenwerking

In samenwerking met een Duitse partner die een methode heeft ontwikkeld waarbij een carrosserie 100% wordt ontdaan van alles wat er op is gespoten of gesmeerd in de loop der jaren, bieden wij een unieke straalmethode aan.

Hoge druk water

De methode geschiedt op basis van water, dat met een speciaal roterende kop op de straallans vanuit tien nozzles met een druk van 2500 tot 3100 bar op het object wordt gespoten. En dat heeft tot gevolg dat er gegarandeerd geen straalschade ontstaat, ook niet bij aluminium. Er treedt door het uitblijven van warmte ook geen vervorming op.

Alles er af

Deze straalmethode verwijdert coatings, nadenkit, lak, plamuur, tectyl, tapijt- en lijmresten en polyester. U krijgt dus een 100% schone carrosserie terug. Precies zoals de carrosserie ooit is begonnen in de fabriek.

Ook losse delen

Ook losse delen zoals motorklep, kofferbak, portieren en losse schermen kunnen worden gestraald met deze methode. Eventueel zelfs versnellingsbakken voor ze gereviseerd worden.

Aanlevering

De carrosserie dient te worden ontdaan van alles, zoals glas, interieur, bekabeling, slangen, leidingen e.d.

Proces

Wij halen de carrosserie op afspraak bij u op en brengen deze naar Duitsland. Daar wordt een doorlooptijd van ongeveer drie weken aangehouden die start vanaf het moment van aankomst. Mocht er uitval zijn dan is het mogelijk dat de periode wat korter wordt.
Wanneer het straalwerk gereed is, ontvangt u een 20 tal afbeeldingen met daarop de uitgevoerde werkzaamheden.
We sturen een factuur en na ontvangst van de betaling halen we de carrosserie weer op om hem bij u te bezorgen.