Droogijsstraalmachine huren

huren droogijsstraalmachine

Een droogijsstraalmachine huren. “Wat Iceblaster kan, dat kan ik zelf ook”, met deze gedachte bent u op zoek naar een partij waar u een droogijsstraalmachine kunt huren.

Huren van een droogijsstraalmachine

Het huren van een droogijsstraalmachine is een mogelijkheid om zelf de straalklus te klaren. En daarmee bespaart u natuurlijk de kosten van het apparaat, waarvan de afschrijving wordt doorberekend in de prijs.

Techniek

Wanneer een droogijsstraalmachine gehuurd wordt, dan is het nog niet klaar. Want deze apparaten werken op perslucht. En in 99% van de gevallen volstaat de compressor die u in huis heeft niet. Het gaat in dit geval niet zozeer om de druk, want de meeste compressors leveren al snel 8 bar. En tussen de 6 en 10 bar is het meest voorkomende bij het droogijsstralen.
Wat belangrijker is is de capaciteit van de compressor. Anders gezegd: hoeveel liter lucht kan de compressor leveren bij een bepaalde druk.

Tot wel 3000 liter per minuut

Om goed te kunnen droogijsstralen is er behoefte aan een capaciteit van tenminste 600 liter per minuut voor het reinigen van bijvoorbeeld een stoffen interieur. Een motorruimte reinigen vraagt al snel zo’n 800 liter per minuut en wanneer er tectyllagen verwijderd moeten worden dan is er afhankelijk van de uitharding van de tectyl al snel 1.500 liter per minuut nodig en bij harde tectyl lagen of coatings zelfs 2.500 – 3.000 liter per minuut bij 10 bar.

De kunst van het stralen

Als u een droogijsstraalmachine huurt, dan weet u inmiddels dat daar ook een goede compressor bij hoort. Die kan natuurlijk ook gehuurd worden.
Maar om op een juiste manier, zonder schade en verspilling van droogijs op een juiste manier te kunnen stralen is vakkennis benodigd. Mensen van Iceblaster zijn daarvoor opgeleid en weten precies welke instellingen de machine behoeft en wat de methode van het stralen is. Daarbij zijn straalhoeken en de tijdsduur van essentieel belang.

Droogijs inkopen

Tot slot dient u voor uw gehuurde machine nog het benodigde droogijs te kopen. Vers droogijs, anders loopt de machine vast. U moet dus meteen aan de slag, want het droogijs verdampt en het aanwezige vocht in de container bevriest en zorgt voor klontering.
Daarnaast betaalt u voor een eenmalige opdracht bij de droogijsproducent een flinke prijs voor een kilo droogijs.

Niet huren, maar uitbesteden

Ons advies is dus om niet zelf te gaan rommelen. U voorkomt een heleboel ellende en een vakman kan u die besparen. We denken zelfs dat u duurder uit bent als u alle apparatuur los huurt en dat het resultaat teleurstellend zal zijn.