Droogijsstralen is milieuvriendelijk

Milieuvriendelijk reinigen

Een schoner milieu is een terugkerend onderwerp in bijna alle branches en zo ook in de schoonmaakbranche. Droogijsstralen is zeer milieuvriendelijk.

Milieubewust stralen

Iceblaster is een milieubewust bedrijf waarbij de leefomgeving maximale aandacht krijgt. Dat begint natuurlijk al met het droogijsstralen zelf. Wanneer wij in de automotive branche stralen dan gebruiken we droogijs dat gemaakt is van industrieel CO2. Deze CO2 wordt gewonnen uit gassen die vrijkomen in de industrie. Eigenlijk is er dus sprake van hergebruik van CO2. Pas na het gebruik van de CO2 door Iceblaster verdampt deze en wordt deze vrijgegeven in de atmosfeer. We geven CO2 een twee kans dus.

Slimme droogijsstraalmachine

En daar stopt het niet, want onze straalmachine is een slimme machine die zuinig omgaat met elektriciteit. Bovendien is de grootte van de gebruikte ijskorrels (pellets) door ons zelf te regelen waardoor we niet meer ijs gebruiken dan strikt noodzakelijk. De hoeveelheid lucht kan ook gedoseerd worden zodat ook daar geen verspilling optreedt.

Kortere straaltijd

Conventionele straaltechnieken zoals met water, glasparels of zand zijn een stuk minder effectief dan het stralen met droogijs en dus is de straaltijd een flink stuk korter. En dus wordt er minder energie verbruikt met deze straalmethode.

Schoon werken en dus milieuvriendelijk

Het gebruik van afgesloten straalcabines of bestrating waarin vetputten zijn opgenomen is niet van toepassing met droogijsstralen. Bij het reinigen van de motorruimte wordt het voertuig op een speciaal milieuzeil geplaatst en na afloop van het droogijsstralen is het enige afval wat er is het (droge) vuil dat van de motor is afgekomen. Dit wordt met veger en blik opgeveegd en door ons afgevoerd.

De overheid stelt bedrijven die deze straaltechniek gaan toepassen in de gelegenheid om via een fiscale subsidie een deel van hun investering terug te krijgen.

Lage kostprijs

Door de grote mobiliteit is het mogelijk om voor een lage kostprijs te werken. Iceblaster is volledig zelfstandig operationeel op iedere gewenste plek. Droogijsstralen is mogelijk op elke locatie, ook als er geen stroom aanwezig is. De enige beperking is de hoeveelheid droogijs die kan worden vervoerd zonder dat er te veel sublimatie optreedt.

Vragen over droogijsstralen?

Wij hebben gepoogd de meest gestelde vragen te beantwoorden. Bezoek onze ‘meest gestelde vragen pagina‘.