Inlaatspruitstuk reinigen met sodastralen

Inlaatspruitstuk reinigen

Eén van de meest in het oog springende onderdelen van de motor van een auto is het inlaatspruitstuk. En in de praktijk blijkt dat lastig te reinigen.

Reinigen inlaatspruitstuk

Wanneer een motor gedemonteerd is, heeft u mooi de gelegenheid om het inlaatspruitstuk van binnen én aan de buitenkant te laten reinigen. De buitenkant voor het zicht en de binnenkant voor een betere flow.

Vervuiling tot in de poriën

Omdat het inlaatspruitstuk gemaakt is van aluminium of een aluminiumlegering, zitten er veel poriën waar het vuil zich in de loop der jaren heeft opgehoopt. Gewoon reinigen met een kwast of met de hoge drukreiniger is daarom niet mogelijk.

Inlaatspruitstuk stralen met soda

Soda is een straalmiddel dat tijdens het stralen explodeert waardoor de soda kristallen uiteen spatten in hele kleine deeltjes. Deze deeltjes dringen ook door tot in de poriën van het inlaatspruitstuk waardoor er een maximale reiniging zal plaatsvinden. En omdat de soda zachter is dan het materiaal waaruit het spruitstuk is gemaakt, beschadigt het materiaal zelf niet. Het enige dat wordt weg gestraald is dus het vuil.

Soda met water gecombineerd

Door tijdens het straalproces een waterfilm op het straalobject te plaatsen wordt niet alleen stof voorkomen, maar het object wordt ook meteen gespoeld. Aluminium is gevoelig voor soda, dus meteen na de behandeling zal het gestraalde object nogmaals worden nagespoeld met schoon water zodat alle soda restanten gegarandeerd verdwenen zijn.

Langs brengen op afspraak

Neem gerust contact met ons op zodat u het inlaatspruitstuk langs kunt brengen om het door ons te laten stralen met soda. Vanzelfsprekend zijn ook andere motoronderdelen welkom zoals cilinderkoppen, carter delen van motorfietsen, waterpompen en soortgelijke onderdelen.

Bellen mag ook

Liever geen contactformulier invullen? Bellen mag ook, wij zijn tijdens kantooruren bereikbaar op 06-31195979