Oldtimer droogijsstralen

Oldtimer bezitters vragen terecht om een speciale behandeling van hun kostbare bezit. En al lijkt ijs en oldtimers wellicht als water en vuur, het ligt iets anders.

Wel ijs, maar geen vocht

Droogijs is niet zoals waterijs. Het smelt niet, maar het verdampt zonder vloeibaar te worden. Er komt dus geen vocht aan te pas. En dat makkt droogijs uitstekend geschikt om oldtimers mee te stralen.

Stralen zonder beschadiging

Omdat het droogijs zachter is dan de metalen ondergrond die moet worden schoongemaakt, is het risico op beschadiging van uw kostbare oldtimer nihil. Het vuil zal door deze bijzondere straaltechniek verwijderd worden terwijl de ondergrond onaangetast blijft.

Motorruimte en de bedrading

Een veel gehoorde vraag is of de slangen en bedrading en bijbehorende stekkers niet beschadigen met droogijsstralen. Het antwoord is in principe nee. Alleen is het wel opletten geblazen bij bedrading die door ouderdom is uitgedroogd.

leest u verder onder de foto

Oldtimer motor
Motor Aston Martin DB2 behandeld met droogijsstralen.

Weekmakers verdampt

Het isolatiemateriaal wordt gemaakt van plastic met daarin een weekmaker die er voor zorgt dat de bedrading soepel is. Op den duur verdampen de weekmakers uit deze isolatie en blijft er een harde plastic over. Wanneer daar een scheurtje in zit en wij stralen daar overheen, dan zal het plastic er vanaf gestraald worden.
Geen nood, we kunnen dat na observatie bepalen en met u overleggen wat de mogelijkheden dan zijn.

Katoen omwikkelde draden

Bij de oudere oldtimers kan het zijn dat de bedrading is omwikkeld met katoen. Dit katoen heeft de eigenschap om bij koude (droogijs is zeer koud) hygroscopisch te werken. Dat wil zeggen dat het vocht aantrekt en omdat het katoen door het stralen is afgekoeld tot ver onder het vriespunt zal het aangetrokken vocht bevriezen. En deze bevriezing verhoogt de kans op schade. In het geval van de aanwezigheid van dergelijke bedrading zoeken we samen met u naar een oplossing.

Motorruimte oldtimer

De motorruimte van een oldtimer is vaak een ondergeschoven kindje. Maar wat is er fijner om op een meeting of een show om desgevraagd de krachtbron van het voertuig vol trots te tonen?
Het is begrijpelijk dat de reiniging van deze ruime en de ingebouwde motor niet of niet grondig plaatsvindt.

leest u verder onder de foto

Aston Martin
Brandschone motor

Alle hoeken en gaten

De ontelbare hoeken en gaten zijn vaak lastig of helemaal niet te bereiken. Gelukkig gaat dat met droogijsstralen wel en wordt zowel de motor als alles er omheen brandschoon.
Klanten van Iceblaster maken hier dankbaar gebruik van en laten de motorruimte aan het begin en aan het einde van het seizoen stralen met droogijs. Zonder vocht, goed schoon en snel klaar.

Stoffen bekleding

Ook stoffen bekleding kan door ons worden behandeld in uw oldtimer. Vlekken en vochtkringen worden effectief en blijvend verwijderd. Wij gebruiken daarvoor een lage straaldruk zodat de stof niet oprekt, maar wel goed schoon wordt.

Opzetstuk maakt poedersneeuw

Met een speciaal opzetstuk, een cruncher, aan onze straallans maken wij van de droogijsparels een soort poedersneeuw. Hiermee voorkomen we schade aan de stof, maar garanderen we intensieve reiniging.
En we kunnen het niet vaak genoeg zeggen: alles zonder vocht! U kunt dus meteen na het reinigen plaats nemen op de stof zonder nat te worden.

Vloerbedekking oldtimers reinigen

Ook de vloerbedekking wordt door ons met een speciale methode gereinigd. En ook hier zonder vocht, want oldtimers en vocht dat zijn geen vrienden.
Ook de kofferbakmat van uw oldtimer kan behandeld worden met droogijsstralen. Eindelijke die lelijke vlekken er eens uit zonder dat u een nieuwe hoeft te kopen.

Onderdelen of motor als nieuw

Kiest u voor demontage, dan kunnen we nog een stapje verder gaan. Vooral bij metalen en aluminium onderdelen loont het de moeite om deze gedemonteerd te behandelen met Natriumbicarbonaat, in de volksmond soda genoemd. Met sodastralen wordt een optimaal reinigingsniveau behaald, zonder te polijsten. Onderdelen worden als nieuw, zonder de ondergrond te beschadigen. Alles over de methode soda stralen leest u hier.