Onderdelen sodastralen

Veel onderdelen kunnen gemakkelijk worden beschadigd door agressieve reinigingsprocedures zoals stralen. Het reinigen van onderdelen door het oppervlak te stralen met natrium bicarbonaat (soda) is echter een populair alternatief geworden voor andere traditionele straalmiddelen.

Soda is in water oplosbaar

Omdat wateroplosbaar is en een relatief zacht medium (een hardheidsclassificatie van slechts 2,5 op de schaal van Mohs), zal soda het oppervlak van de onderdelen die worden gereinigd niet etsen of bewerken. Het is zeer effectief op aluminium en kan vuil, vet, olie en zelfs verf verwijderen. Het is ook een ideaal reinigingsmateriaal voor het verwijderen van koolstofafzettingen op zuigers en kleppen.

de tekst gaat verder onder de afbeelding

Soda stralen: kettingkast motorfiets

Afspoelen met water, klaar

U hoeft ook geen onderdelen te spoelen met chemische middelen zoals gebruikelijk na het stralen met zand, glasparels of soortgelijke media. Gewoon even afspoelen met kraanwater is voldoende.
Daarnaast is soda ook milieuvriendelijk. Het laat geen residu achter op onderdelen, het is niet giftig, onbrandbaar en wordt meteen afgespoeld.

Stof

Omdat soda zeer zacht is, breekt het als het de oppervlakte van het metaal raakt. Dit zorgt wel voor stof en daarnaast is het een straalmiddel dat slechts één keer gebruikt kan worden. Dat maakt deze straalmethode wel wat duurder.

Tarieven

De prijzen voor het stralen van losse onderdelen is geheel afhankelijk van het soort onderdeel en de mate van vervuiling. Neem gerust even contact met ons op om te informeren naar een prijs.
Wij zijn gevestigd in Gilze, de losse onderdelen dienen daar te worden aangeleverd.

de tekst gaat verder onder de afbeelding

Remklauwen Porsche

Opsturen onderdelen

In overleg kunnen onderdelen ook worden opgestuurd. Vanzelfsprekend zijn de verzendkosten en de kosten voor het terugsturen voor uw rekening. Wij hebben een overeenkomst met PostNL die dagelijks zendingen ophaalt bij ons bedrijf, dus als de onderdelen gestraald zijn, dan heeft u ze ook snel weer in huis.
Het is belangrijk om te weten dat als onderdelen worden opgestuurd, dat alle loszittende delen worden verwijderd. Ook dienen de onderdelen te zijn ontdaan van vloeistoffen.
Kostbare en/of zeldzame onderdelen kunnen het beste aangetekend worden verstuurd, waarbij de zending ook verzekerd kan worden.

Soda stralen cilinderkop