Roestpreventief droogijsstralen

Preventief stralen

De ergste vijand van een voertuig is zoals we weten roest. Maar het compleet blank stralen van een voertuig loopt flink in de papieren.

Zwakke plekken blootleggen

Wanneer een voertuig compleet en goed kaal gestraald moet worden dan is het een vereiste dat de carrosserie volledig kaal is. De complete ophanging, bekleding, het leidingwerk en de bedrading zullen er af moeten. Maar het is echter niet altijd noodzakelijk om compleet te strippen. Wanneer een voertuig in redelijk tot goede staat is, volstaat het om de zwakke(re) plekken bloot te leggen.

Hoeken en ophangpunten

De meeste roest aan de onderkant van een voertuig ontstaat in hoeken en aansluitingen van de ophanging. Daar heeft het vuil zich vaak opgehoopt door de jaren heen en kan het vocht rustig zijn verwoestende werkzaamheden uitvoeren.

Preventief droogijsstralen

Wanneer wij de opdracht krijgen om de zwakke(re) plekken van een bodem bloot te leggen, dan concentreren we ons tijdens het droogijsstralen op de plekken waarvan we weten of kunnen zien dat die mogelijk zijn aangetast. Wanneer dat het geval blijkt, dan stralen we verder tot we blank onaangetast metaal zien. Op die manier hoeft niet het hele voertuig kaal te worden gestraald.

Scheuren in tectyl

Ook scheuren in tectyl (of soortgelijke lagen) krijgen extra aandacht, omdat het vocht langs deze scheuren onder de laag kan kruipen, met alle gevolgen van dien. We stralen dan door totdat we zeker weten dat we onaangetaste delen tegenkomen.

Nabehandeling noodzakelijk

Deze preventieve methode vereist wel een nabehandeling die zo snel mogelijk dient te worden uitgevoerd. Deze nabehandeling bestaat uit het inspuiten van licht aangetaste plekken met RX5. Dit product zorgt ervoor dat beginnende roest het metaal niet verder kan aantasten omdat het geïsoleerd wordt van zuurstof en vocht.
Na de behandeling met RX5 dient er nog een behandeling plaats te vinden met RX10 dat er voor zorgt dat steenslag en srooitzout niet opnieuw schade kan toebrengen. RX10 is blijvend zacht; in tegenstelling tot andere soortgelijk producten die weekmakers gebruiken die verdampen na enige jaren.

Kosten droogijsstralen

Het preventief stralen met droogijs om te zien of er wellicht zwakke plekken zijn aan de bodem, heeft als voordeel dat de hele bodem inclusief alle delen van de ophanging, alsmede de aandrijflijn en versnellingsbak brandschoon gestraald worden.
Deze complete behandeling in onze werkplaats in Gilze start al vanaf 550 euro exclusief b.t.w.

Kostenbesparend

Hoewel deze methode ver af staat van een complete restauratie, bespaart u echt gigantisch op de kosten. Daarnaast zijn de werkzaamheden beperkt tot een dag en kan het voertuig gewoon in gebruik blijven.