RX anti roest kopen

RX5 spuitbus

De behandeling van (beginnende) roest kan worden opgelost door de aangetaste plekken weg te slijpen tot aan het niet aangetaste deel en het ontstane gat te voorzien van nieuw metaal.

RX sluit op

Wanneer een voertuig echter niet heel slecht is en er beginnende roest is, dan is slijpwerk lang niet altijd noodzakelijk. Roest ontstaat namelijk door de combinatie van vocht en zuurstof. De eerste is lastig weg te nemen, maar de tweede is wat makkelijker. U kunt de roest ‘opsluiten’ met RX.

Perfecte uitvloeing

Doordat RX5 uitstekende uitvloei eigenschappen kent, wordt het compleet door roest aangetaste materiaal volledig afgesloten van het zuurstof. En als er geen zuurstof aanwezig is, dan stopt het roesten. En als u daarna de tweede stap van RX behandeling uitvoert, dan zal uw voertuig gegarandeerd niet verder roesten.

Tweede RX behandeling

Nadat roestplekken zijn schoongestraald met droogijs en ze vervolgens zijn behandeld met RX5 (kokerbalken inwendig met RX7), dan dient de RX5 laag beschermd te worden. Dit doen we met RX10.

RX10

Het product RX10 kan na ongeveer 24 uur na de de behandeling met RX5 worden aangebracht. RX10 is een tectyl achtige, maar kent geen weekmakers die verdampen waardoor het altijd zacht blijft. Die eigenschap zorgt ervoor dat steenslag onder het voertuig niet doordringt door de RX5 tot op het metaal. Standaard wordt RX10 geleverd in het zwart, maar op speciale bestelling is RX10 ook leverbaar in alle RAL kleuren. Zo komt ook de perfectionist aan zijn trekken.

RAL is een coderingssysteem om kleuren van verf en andere coatings te definiëren. Het systeem is in 1927 in Duitsland ontwikkeld; RAL staat voor ReichsAusschuss für Lieferbedingungen. De standaard wordt beheerd door het Deutsches Institut für Gütesicherung und Kennzeichnung e.V.
Er is altijd een RAL kleur beschikbaar die de kleur van de lak van uw voertuig benadert.

RX5, RX7 of RX10 kopen

Iceblaster levert RX producten aan bedrijven en particulieren. De RX5 en de RX7 zijn bij ons verkrijgbaar in handige 400 ml spuitbussen. Het verbruik van RX5 is ongeveer 1 liter per 8 tot 10 vierkante meter en we adviseren om van RX5 twee lagen aan te brengen, met een tussenpauze van 24 uur.

Hoeveel RX gebruiken?

Grofweg is één spuitbus RX5 dus voldoende om 3 vierkante meter één keer te behandelen. Als we uitgaan van een bodem van 4 x 1,6 meter dan spreken we over een oppervlakte van 6,4 (afgerond 6,5) vierkante meter. Die behandelt u twee keer wat overeen komt met 13 vierkante meter. Een complete bodem vereist dus 5 spuitbussen RX5 in totaal.
RX10
Het verbruik van RX10 is 1 liter per 8 tot 10 vierkante meter, om een optimaal resultaat te bereiken dient u RX10 in twee lagen aan te brengen. Bij het aanbrengen van de eerste laag kan men de RX10 verdunnen met RX5 (probeer evenveel RX5 als RX10 door elkaar te mengen). De tweede laag moet worden aangebracht met RX10 waar ongeveer 10% RX5 aan toe moet worden gevoegd. De standaard RX10 geeft een diepzwarte afwerking in hoogglans, zelfs als u het met de kwast opbrengt krijgt u een ‘fabrieksnieuw’ resultaat.

RX, waar te koop?

Als we u bezoeken voor een straalopdracht dan hebben we altijd een aantal spuitpbussen RX5 en spuitbussen RX7 bij ons. Wilt u RX10, of de andere twee liever in blik in plaats van een spuitbus, dan kunt u die op voorhand bestellen. Maar vanzelfsprekend zijn alle producten ook via onze webwinkel te bestellen.