RX10 roestpreventie

RX10 blik zwart

Wanneer u een voertuig tegen (verder) roesten wilt beschermen nadat deze is gereinigd of geheel is ontdaan van coating, is het zaak deze te behandelen.

RX antiroest

Iceblaster adviseert RX producten voor dit doel. Deze producten zijn speciaal bedoeld voor de behandeling van roest. Meteen bestellen? Klik dan hier.

RX is er in drie verschillende soorten

Er zijn drie verschillende soorten RX: RX5, RX7 en RX10.
In het kort: RX 5 is een speciaal ontwikkeld product ter voorbehandeling van reeds door roest aangetaste oppervlakken.

RX 7 is een speciaal ontwikkeld product voor roestbestrijding in holle ruimtes (bv kokerbalken).

RX 10 is een coating welke speciaal ontwikkeld is ter bescherming van de binnen- en onderzijde van bijvoorbeeld auto’s.

Voorbehandelen

De voorbehandeling bestaat uit het droogijsstralen van de bodem. Hiervoor hoeft de bodem niet volledig kaal gestraald te worden. Wel is het belangrijk dat de bodem volledig schoon is.
Wanneer de bodem is ontdaan van vuil en losse stukken tectyl en/of coatings, dan wordt de bodem behandeld met RX5. Dit product zorgt door haar extreme hechting dat (beginnende) roest volledig wordt afgesloten van zuurstof. Verder roesten is onmogelijk na deze behandeling.

RX10 als eindproduct

Na de behandeling met RX5 volgt de behandeling met RX10. Dit product zorgt voor een optimale bescherming van de aangebrachte RX5. En dat onder alle omstandigheden. De wat zachtere RX10 zorgt ervoor dat steenslag en zout de RX5 laag niet beschadigt.

Kokerbalken behandelen

Wanneer u roest in kokerbalken wilt aanpakken, of er voor wilt zorgen dat er geen roest zal ontstaan, dan raden wij RX7 aan.
RX7 is een product dat speciaal is ontwikkeld voor holle ruimtes. Door de extreme verneveling van de RX7 worden alle plekken bereikt; zeker met gebruik van de opzetstukjes met een lange slang. RX7 garandeert u dat er geen roest in de holle ruimtes ontstaat, of dat reeds aanwezige roest verder gaat.