Straalcabine in gebruik

Omdat we steeds vaker te maken krijgen met het stralen van kleine delen is er besloten om een professionele straalcabine aan te schaffen.

Alle straalmiddelen

Op droogijs en natriumbicarbonaat na is de nieuwe straalcabine geschikt voor alle straalmiddelen. Dit verruimt het aantal opdrachten dat we kunnen aannemen aanzienlijk. Ook hoeven we voor kleinere onderdelen geen beroep meer te doen op de werkplaats van een derde.

Auto onderdelen

In onze straalkast kunnen we objecten afhandelen die kleine zijn dan 90 x 50 centimeter. Dat maakt de kast geschikt voor verreweg de meeste auto- en motorfietsonderdelen. Denk daarbij aan carterhelften, remklauwen, carburateurs, inlaatspruitstukken, waterpompen of motorsteunen om er maar wat te noemen.

Doorlooptijd

Omdat het straalwerk dat geschikt is voor de straalcabine door ons verzameld wordt, dient u rekening te houden met een doorlooptijd. Zodra we voldoende onderdelen hebben stralen we in één keer door alles wat er ligt op dat moment.

Restauratie

Objecten die gestraald moeten worden voor restauratie objecten kunnen door ons in twee fases gestraald worden. Dat betekent dat de onderdelen eerst gestraald worden met een harder straalmiddel zoals Garnet. Door het hardere straalmiddel worden de objecten gegarandeerd helemaal schoon. Door het hardere straalmiddel ontstaat er een ruwere laag op het gestraalde object. Deze laag kan weer verwijderd worden door het na te stralen met zeer fijne glasparels. Dit maakt onderdelen weer mooi glimmend en gladder.
Bijkomend voordeel is dat nastralen het voordeel heeft dat de gestraalde onderdelen niet zo snel meer vies worden.

Aanleveren

Onderdelen dienen te worden aangeleverd zonder vloeistoffen, zo ver mogelijk gedemonteerd en vrij van aangekoekte vet-resten. Zorg ervoor dat sensoren óf zijn afgeplakt, óf dat ze zijn verwijderd. Het aanleveren in onze werkplaats is mogelijk na afspraak in Gilze.