Volkswagen T3 roestpreventie

Onlangs kregen wij de opdracht om een Volkswagen bus T3 onder handen te nemen. Het doel was de bus te conserveren tegen roest. Om daaraan te kunnen beginnen, moest hij eerst schoon.

Eigen werkplaats

De VW werd getransporteerd naar onze eigen werkplaats in Gilze omdat behandeling ter plaatse door omstandigheden niet lukte. Op onze eigen brug staat het voertuig op de juiste hoogte om te stralen, hebben we alles voorhanden en is er voldoende verlichting.

Vooral de zwakker plekken

Het was de wens vooral de zwakke plekken goed schoon te krijgen om een inzicht te krijgen in mogelijke herstel werkzaamheden. In de hoeken van bepaalde kokerbalken en plekken waar het vuil zich door de jaren ophoopt.

Na 7 uur straalwerk

Het stralen van de onderkant van deze VW T3 nam een volledige werkdag in beslag. Na een uurtje of 7 stralen bleek de bus ver boven verwachting goed. Behalve wat vliegroest en op de kopse kant van wat velsranden een klein beetje roest, bleek deze Volkswagen goed bestand te zijn geweest tegen de tand des tijds. Fijn voor de – tevreden – klant, die er nu mee aan de slag kan om met roest preventieve middelen aan de slag te gaan.