Voordelen droogijsstralen

Droogijsstralen kent een groot aantal voordelen ten opzichte van conventionele straalmethodes zoals water-, zand-, glasparel-, of soda-stralen.

De droogijspellets die gebruik worden bij het stralen zijn niet veel harder dan gips en gaan bij contact met  de oppervlakte meteen over in gas. En dat ontziet de (mogelijk kwetsbare) ondergrond. Bij droogijsstralen kan de straaldruk worden ingesteld tussen 3 en 16 bar. Hiermee kan in theorie de inkt van een vel papier worden afgespoten, maar ook een dikke laag met tectyl van de bodem van een oldtimer.

Milieuvriendelijk
CryoPellets kunnen een uitstekende vervanger zijn voor corrosieve, agressieve oplosmiddelen – maar dan zonder schadelijke emissies. Kleverige, elastische vervuiling laat zich snel en eenvoudig verwijderen, zonder dat er straalmiddel overblijft. Zonder extra afvoerkosten. Met veger en blik is het afgestraalde vuil zo opgeruimd.

Droog
Droogijsstralen is de enige droge reinigingsmethode. Er komt absoluut geen water vrij bij het proces, al wil uw brein anders doen geloven in combinatie met ijs. Droogijs is bevroren CO2  en dit gaat over van een bevroren toestand naar gas en dus is er absoluut geen sprake van vocht.